Drets Humans, medi ambient i dignitat humana


El dret a la salut

 

La Constitució de l'OMS (organització Mundial de la Salut) estableix que el gaudi del grau màxim de salut que es puga aconseguir és un dels drets fonamentals de tot ésser humà.

Amb tot, milions de persones a tot el món no poden accedir a adequats serveis sanitaris.

El dret a la salut no ha d'entendre's únicament com el dret a estar sa, significa que els governs han de crear les condicions que permeten a totes les persones viure el més saludablement possible. Aquestes condicions no sols abasten la disponibilitat garantida de serveis de salut i l'atenció oportuna, sinó també els factors determinants de la salut, com l'accés a l'aigua potable i a sanejaments adequats i el subministrament suficient d'aliments sans i nutritius. A més, inclouen condicions de treball saludables i segures, habitatge adequat, condicions sanes en el medi ambient, i accés a l'educació i informació sobre qüestions relacionades amb la salut.

El dret a la salut està consagrat en tractats internacionals i regionals de drets humans i en les constitucions de països de tot el món. Igual que tots els drets humans, el dret a la salut imposa als Estats tres tipus d'obligacions:

  • Respectar. Significa simplement no intervenir en el gaudi del dret a la salut (“no perjudicar”).
  • Protegir. Adoptant mesures per a impedir que tercers (actors no estatals) interferisquen en el gaudi del dret a la salut.
  • Complir. Posant en pràctica mesures positives per a donar plena efectivitat al dret a la salut (per exemple, adoptant lleis, polítiques o mesures pressupostàries apropiades).

 
 
Destacados
Acceso usuarios
E-mail:
Contraseña:
Page generation time: 0,1249373 seconds
Query time: 0,0468161 seconds
GC Memory: 19805 KB
Viewstate Size: 10 KB