Drets Humans, medi ambient i dignitat humana

 

 La humanitat i tots els éssers vius del nostre planeta, necessitem per garantir la nostra existència un ambient segur, net i saludable. Aquest requisit és essencial per al ple gaudi d'una gran varietat de drets humans com el dret a la vida, a la salut, a l'alimentació, a l'aigua i el sanejament. Per tant, respectar els drets humans comporta necessàriament l'obligació de tenir cura del medi ambient.
 

Prendre consciència i adoptar una perspectiva ecològica integral, permet que les persones comprenguem en quina mesura el dany ambiental pot menyscabar els nostres drets, inclosos el dret a la vida i a la salut, i fins i tot altres que en principi pot semblar que no es veurien afectats.

 

La nostra forma de vida i el nostre model de desenvolupament depredador ens estan portant a l'abisme del canvi climàtic. És important conscienciar-nos que un canvi en els nostres hàbits i actituds, és necessari per reduir la nostra empremta negativa i pensar noves formes d'estar en el món, que ajudin a mitigar el dany provocat. Les conseqüències ens afecten a tots però, fonamentalment, als més empobrits, als exclosos dels avantatges econòmics del sistema i aquells els drets dels quals són violats amb major assiduïtat.

 

Per tot això, denunciem que el nostre model de desenvolupament és insostenible i crea desigualtat i pobresa.

 

Amb la deguda adaptació per part del professorat, la majoria de les activitats poden ser desenvolupades per igual en Primària i Secundària. Les activitats reflecteixen com el nostre Model de Desenvolupament deixa empremtes negatives en dues dimensions importants, la social, i l'ambiental.

Moltes de les activitats estan enfocades a preparar la realització d'un clipmetratge, i el termini de presentació d'aquests finalitza el 17 de febrer.

Destacados
Acceso usuarios
E-mail:
Contraseña:
Page generation time: 0,109379 seconds
Query time: 0,0156342 seconds
GC Memory: 19774 KB
Viewstate Size: 9 KB