.

 Tema

 

Els drets humans i la igualtat de gènere

 
Encara que hi ha hagut avanços a escala mundial pel que fa a la igualtat de gènere, especialment al voltant de l'accés a l'ensenyament primari, la situació de la dona hui, en molts llocs, no és òptima perquè totes, grans i menudes, continuen patint discriminació i violència arreu del planeta i constitueixen la part més gran del món pobre, exclòs i vulnerable. Per això, l'ONU inclou entre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), amb el número cinc, la igualtat de gènere.

La igualtat entre l’home i la dona no és sols un dret humà fonamental, sinó la base necessària per a aconseguir un desenvolupament humà integral i sostenible. Però és un repte que encara no s’ha aconseguit, ni tan sols en la nostra societat. Encara queda molt per fer per a eradicar molts comportaments i actituds que no respecten plenament els drets de la dona.

 

No obstant això, Igualtat no significa que tots els éssers humans hem de ser iguals, sinó tot el contrari, que totes les persones som diferents i no devem mai ser privades d'aquests Drets sobre la base d'aqueixes característiques que ens distingeixen.

La Igualtat, per tant, és l'absència de qualsevol tipus de discriminació.

 

Amb la deguda adaptació per part del professorat, la majoria de les activitats poden ser desenvolupades per igual en Primària i Secundària.

Les infografies del calendari reflecteixen diverses situacions de desigualtat que es donen cap a les dones. Les activitats, pensades per a treballar les infografies, estan organitzades per mesos seguint el calendari, però poden realitzar-se quan es vulga. De fet, moltes de les activitats estan enfocades a preparar la realització d'un clipmetratge, i el termini de presentació d'aquests finalitza l'11 de febrer.

Destacados
Acceso usuarios
E-mail:
Contraseña:
Page generation time: 0,1093134 seconds
Query time: 0,0322912 seconds
GC Memory: 19457 KB
Viewstate Size: 10 KB