.

Tema

 

Els Drets Humans, la igualtat i la dignitat de les persones

 
La igualtat entre home i dona no és només un Dret Humà Fonamental, sinó la base necessària per aconseguir un desenvolupament humà integral i sostenible. Tanmateix és un repte encara no assolit, fins i tot en la nostra pròpia societat. Encara queda molt per fer per erradicar-hi molts comportaments i actituds que no respecten plenament els drets de la dona.
 

Encara que hi ha hagut avenços a nivell mundial en relació a la igualtat de gènere, especialment pel que fa a l’accés a l’ensenyament primari, la situació de la dona avui no és òptima. Les dones i les nenes segueixen patint discriminació i violència arreu del món i constituint la part més àmplia del món pobre, exclòs i vulnerable. Per això l’ONU inclou la Igualtat de Gènere com el cinquè dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

No obstant això, Igualtat no significa que tots els éssers humans hem de ser iguals, sinó tot el contrari, que totes les persones som diferents i no hem de mai ser privades d'aquests Drets sobre la base d'aquestes característiques que ens distingeixen.

La Igualtat, per tant, és l'absència de qualsevol tipus de discriminació.

 

Amb la deguda adaptació per part del professorat, la majoria de les activitats poden ser desenvolupades per igual en Primària i Secundària.

Les infografies del calendari reflecteixen diverses situacions de desigualtat que es donen cap a les dones. Les activitats, pensades per treballar les infografies, estan organitzades per mesos seguint el calendari, però poden realitzar-se quan es vulgui. De fet, moltes de les activitats estan enfocades a preparar la realització d'un clipmetratge, i el termini de presentació d'aquests finalitza l'11 de febrer.
Destacados
Acceso usuarios
E-mail:
Contraseña:
Page generation time: 0,1093193 seconds
Query time: 0,0155744 seconds
GC Memory: 19477 KB
Viewstate Size: 11 KB